Тиждень безпеки дорожнього руху

22 Лис 2022

Завершився ІІ етап щорічного національного Тижня безпеки дорожнього руху ( 14.11. – 20.11.22).
Навчання учнів правилам дорожнього руху – це життєва необхідність, яка є над актуальною у нинішній воєнний час. Тому з метою формування навичок безпечної поведінки на дорогах, тротуарах, адаптації дітей і підлітків до транспортного середовища та дотримання ними ПДР України, у ліцеї було проведено відповідні теоретичні і практичні заходи. Так, першокласники (вчитель Тетяна РЕШКО), вивчаючи Правила, передивились відеоролики “Дорожні знаки”, та “Казка для пішохода”. Отримані знання закріпили практичними навичками, рухаючись вулицями селища. І на завершення Тижня організували художньо-ілюстративну майстерню “Ситуація на дорозі”.
У 2-А класі ( вчитель Галина БОЯР), учні прочитали й обговорили оповідання В. Паранової “Острівок безпеки”, “Зебра”, розгадали “Загадки від світлофора”, декламували цікаві вірші- добавлянки. Розучили веселу гру – руханку “Правильно- неправильно”, яку радо демонстрували під час Тижня дорожнього руху. Учні 4-Б ( вчитель Оксана ЧУДІНОВИЧ), працювали над навичками застосування отриманих знань в певних життєвих ситуаціях. Зокрема, формували увагу, спостережливість та вміння орієнтуватися на вулицях рідного міста за допомогою дорожніх знаків. Не менш цікаво і захопливо було організовано роботу у середніх та старших класах ліцею, а саме: у 5- Б (вчитель Алла ЧОВПИЛО) діти повторили, систематизували й узагальнили знання про ПДР й дорожні знаки, продемонструвавши змістовний фотоконкурс “Вивчаємо дорожні знаки”.
З учнями 7-Б класу ( вчитель Олена ПРОЦЮК) була проведена виховна година “Азбука безпеки”. Учні детально повторили основні правила пішоходів та пасажирів. Обговорили алгоритм відповідальності за збереження власного життя, звернули особливу увагу на виховання в собі поваги до оточуючих, дотримання правил ввічливості, толерантності.
Змістовний та цікавий Тиждень закінчився переглядом старшокласників ( 9-11 класи) Єдиного національного уроку ” Безпечна дорога додому” в рамках національного проєкту “Безпечна країна”. Після перегляду уроку, класні керівники Ірина ВОЗНЕЙЧУК (9-Б клас) та Жанна ОСІК (11 клас) організували своїм учням круглий стіл з елементами диспуту “Безпека понад усе! Як зберегти своє життя”.
У такий теоретично – практичний спосіб учні та педагоги нашого ліцею реалізували основне гасло Тижня дорожнього руху – “Безпека на дорозі в умовах воєнного стану”.

На головну