“За України, за її волю”

8 Лют 2023

Літературно-мистецький конкурс для старшокласників «За Україну, за її волю!», присвячений збройній боротьбі за українську державність у ХХ столітті, заснований у 2006 році з ініціативи Рівненської районної ради. Конкурс юнацької творчості «За Україну, за її волю!» організовується управлінням у справах молоді та спорту облдержадміністрації спільно з комунальним закладом «Рівненський обласний молодіжний пластовий вишкільний центр» Рівненської обласної ради.

Метою проведення конкурсу є національно-патріотичне виховання юнацтва та молоді, прославлення борців за волю України, возвеличення духу українського народу, його жертовності та відданості в боротьбі проти ворогів, за честь і славу української нації, відродження та пропаганда правдивої української історії; залучення обдарованої молоді до творчої діяльності, створення умов для більш повного розкриття творчих індивідуальних здібностей молодих авторів.

Конкурс проводиться серед учнів старших класів закладів загальної середньої, професійної (професійно-технічної) освіти, студентів закладів фахової передвищої освіти Рівненської області. Для участі у Конкурсі учасники надсилали художній твір (в конкурсних роботах мають передати своє бачення збройної боротьби за українську незалежну державу в ХХ столітті і в наш час).

Конкурс проводився в таких номінаціях:

  • художній прозовий твір;
  • поетичний твір;
  • малюнок;
  • авторська пісня.

    Учениця нашого ліцею Ніколайчук Вікторія (9-А клас) перемогла в номінації “Поетичний твір” та посіла ІІ місце.

    На головну