Коли настає час звернутися до психолога?

16 Лис 2022

Якщо виникло бажання звернутись до психолога – зробіть це. Навіть якщо не знаєте про що говорити. 

Спеціаліст буде ставити різноманітні запитання, які стосуються всіх сфер життя, це допоможе дуже швидко зрозуміти, над чим хотіли б попрацювати. 

  • Ви почуваєте себе нещасливим/нещасливою. Так, це теж вагомий привід для спілкування зі спеціалістом. 

Всі ми маємо право та можливість проживати щасливе та повноцінне життя. Просто інколи цьому треба вчитися. 

  • У вас тривалий час поганий настрій, нічого не хочеться робити, все валиться з рук. Або в голові постійно крутяться негативні думки про себе, інших людей та світ в цілому.  Ви за все постійно хвилюєтеся, багато чого боїтеся та намагаєтеся контролювати всі сфери свого життя 

Підвищена тривожність – це не риса характеру, а стан, що коригується за допомогою психотерапії. Ви дійсно можете стати більш спокійними та розслабленими. 

  • Ви почуваєтеся розгублено та не знаєте, яким шляхом іти по життю. Не розумієте, чим хочете займатися, що взагалі робити. 

 Будь-яка криза – це пряме показання, щоб звернутися до психолога. 

  • Ви маєте труднощі у стосунках з –  дітьми, друзями, колегами. 

Психолог допоможе побачити ваші поведінкові стратегії у стосунках, навчить берегти внутрішні кордони, покаже навички асертивного спілкування (вміння домовлятися, вислуховувати та враховувати інтереси всіх сторін). 

  • Ви пережили психотравмуючу подію. 

Психолог допоможе пережити втрату, впоратися з тяжким досвідом та знайти сили жити далі. Для психотерапії немає значення, наскільки давно відбулася подія. Часто трапляється, що психіка не опрацювала травматичний досвід і навіть крізь роки пам’ять про цю подію приносить такий біль, наче вона сталася вчора. Психолог допоможе полегшити  цей стан. 

  • Вам складно спілкуватися з людьми.  

Соціальна тривога піддається корекції. Якщо хочете стати впевненою у собі людиною і щоб ваші страхи не заважали будувати життя своєї мрії – ласкаво просимо до кабінету психолога. 

  • Вас усе дратує. Почуваєтеся виснаженим/виснаженою, відчуваєте, що на вас все звалилося, і єдине бажання – щоб вам дали спокій. 

Це може бути стан емоційного виснаження або вигорання. В такому випадку потрібно налагодити режим роботи та відпочинку. А відпочинок зробити таким, що наповнює ресурсами та додає сил. Самостійно це інколи зробити важко. В цьому випадку потрібна допомога психолога. 

Спочатку карантин через пандемію COVID-19, а наразі воєнний стан загострив проблеми, яких зазнають діти та молодь, і збільшує потребу звертатися за допомогою віддалено. Нижче перелік гарячих ліній, які надають психологічну підтримку та консультації дітям, молоді та дорослим, які ними опікуються. 

На головну